Search found 15 matches

by chr1st0s
Wed Nov 25, 2020 1:17 pm
Forum: ESP-IDF
Topic: Timezone error in locations with specific POSIX TZ format
Replies: 0
Views: 188

Timezone error in locations with specific POSIX TZ format

Hi, IDF v3.3 Since 31st of Oct 2020, we are experiencing system time issues for specific timezones. After getting the UTC time from the SNTP server, we apply the timezone configuration as it is produced by the " zdump " or " /usr/shared/zoneinfo/posix/*/* ". setenv ("TZ", tz_var, 1); tzset(); Any ti...
by chr1st0s
Fri Apr 17, 2020 12:18 pm
Forum: ESP-IDF
Topic: ESP32-WROVER-B WiFi <1.2Mbps
Replies: 1
Views: 968

Re: ESP32-WROVER-B WiFi <1.2Mbps

Following https://esp32.com/viewtopic.php?t=4215 , reply by ESP_Angus suggestion to copy sdkconfig from ipref example, ~15Mbps.
by chr1st0s
Fri Apr 17, 2020 10:00 am
Forum: ESP-IDF
Topic: ESP32-WROVER-B WiFi <1.2Mbps
Replies: 1
Views: 968

ESP32-WROVER-B WiFi <1.2Mbps

Hi, We have been testing the download speed of ESP32-WROVER-B WiFi using a modified version of esp-idf example “esp_http_client_example”. The download speed, either from Amazon or from Dropbox download link, doesn't exceed 1.2Mbps (~120Kbytes / second). I would expect at least x2-3 times that speed ...
by chr1st0s
Thu Jan 16, 2020 10:15 pm
Forum: ESP-ADF
Topic: Run audio pipeline with offset in bytes position
Replies: 1
Views: 4491

Run audio pipeline with offset in bytes position

Hi, We are currently playing an audio track using the following ADF pipeline: FatFS Stream Reader :arrow: AAC Decoder :arrow: Equalizer :arrow: I2S Stream Writer but we cannot get the audio to start with an offset, e.g. 200000 bytes from the beginning of the track. The code without the start positio...
by chr1st0s
Tue Jan 14, 2020 10:53 am
Forum: ESP-ADF
Topic: esp_audio library with equalizer
Replies: 1
Views: 1763

esp_audio library with equalizer

Hi,

I cannot find an API to add an equalizer in esp_audio documentation (https://docs.espressif.com/projects/esp ... audio.html). Do you know if esp_audio actually supports the equalizer and/or where I could find such an example?

Thank you,
Christos
by chr1st0s
Mon Jan 13, 2020 5:06 pm
Forum: ESP-ADF
Topic: DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG
Replies: 4
Views: 1939

Re: DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG

Thank you shabtronic!

Switching the auto-decoder (esp_decoder_cfg_t) to core 0 actually did the trick!

Do you have more info/links on this matter? I cannot find any references online on Core 1 and codec issues.
by chr1st0s
Mon Jan 13, 2020 2:17 pm
Forum: ESP-ADF
Topic: currently not support mvdt ahead of moov case,0
Replies: 1
Views: 1588

currently not support mvdt ahead of moov case,0

Hi, We receive the following log error about the moov position in aac decoder: E (271187) AAC_DECODER: currently not support mvdt ahead of moov case,0 E (271197) AAC_DECODER: error mp4 stream, release E (271197) AUDIO_ELEMENT: [audio_dec] AEL_STATUS_ERROR_OPEN I (271207) AAC_DECODER: Closed Is this ...
by chr1st0s
Fri Jan 10, 2020 11:26 am
Forum: ESP-ADF
Topic: DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG
Replies: 4
Views: 1939

Re: DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG

A piece of information that might be helpful, DEFAULT_ESP_AAC_DECODER_CONFIG with auto decoder does not recognise our tracks.
by chr1st0s
Fri Jan 10, 2020 11:22 am
Forum: ESP-ADF
Topic: DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG
Replies: 4
Views: 1939

DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG vs DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG

Hi, When we use the DEFAULT_AAC_DECODER_CONFIG in audio pipelines, the audio is very clear. But when we use DEFAULT_ESP_M4A_DECODER_CONFIG in esp_audio with auto-decoder-detection and the track uses two channels, there is a background noise (like scratching/popping backgournd noise) in one of the ch...
by chr1st0s
Fri Jan 10, 2020 11:07 am
Forum: ESP-ADF
Topic: esp_audio library mutex
Replies: 5
Views: 3014

Re: esp_audio library mutex

Hi jason.mao,

I added some log messages in the audio lock hooks and confirmed that esp_audio uses the same mutex. Tuning the variables in application layer cancelled the major audio distortion out.

Thank you,
Christos.

Go to advanced search