openocd-esp32: missing repository py_debug_backend

Xavi92
Posts: 36
Joined: Thu Mar 28, 2019 2:26 pm

openocd-esp32: missing repository py_debug_backend

Postby Xavi92 » Thu Feb 13, 2020 8:04 am

As already referenced by this issue:

I cloned openocd-esp32 from github yesterday and the following error appeared when running ./bootstrap:

Code: Select all

$ ./bootstrap 
+ aclocal
+ libtoolize --automake --copy
+ autoconf
configure.ac:12: error: possibly undefined macro: AC_MSG_WARN
      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
      See the Autoconf documentation.
configure.ac:199: error: possibly undefined macro: AC_DEFINE
configure.ac:597: error: possibly undefined macro: AC_MSG_NOTICE
Could somehow solve that by running

Code: Select all

autoreconf
and

Code: Select all

automake --add-missing
But when running ./bootstrap again it points out there is a missing repository from the list:

Code: Select all

 $ ./bootstrap 
+ aclocal
+ libtoolize --automake --copy
+ autoconf
+ autoheader
+ automake --gnu --add-missing --copy
configure.ac:26: installing './compile'
configure.ac:37: installing './config.guess'
configure.ac:37: installing './config.sub'
configure.ac:16: installing './install-sh'
configure.ac:16: installing './missing'
Makefile.am:46: warning: wildcard $(srcdir: non-POSIX variable name
Makefile.am:46: (probably a GNU make extension)
Setting up submodules
Submodule 'jimtcl' (http://repo.or.cz/r/jimtcl.git) registered for path 'jimtcl'
Submodule 'src/jtag/drivers/libjaylink' (http://repo.or.cz/r/libjaylink.git) registered for path 'src/jtag/drivers/libjaylink'
Submodule 'testing/esp/py_debug_backend' (https://github.com/espressif/py_debug_backend.git) registered for path 'testing/esp/py_debug_backend'
Submodule 'tools/git2cl' (http://repo.or.cz/r/git2cl.git) registered for path 'tools/git2cl'
Cloning into '/home/xavier/openocd-esp32/jimtcl'...
warning: redirecting to https://repo.or.cz/r/jimtcl.git/
Cloning into '/home/xavier/openocd-esp32/src/jtag/drivers/libjaylink'...
warning: redirecting to https://repo.or.cz/r/libjaylink.git/
Cloning into '/home/xavier/openocd-esp32/testing/esp/py_debug_backend'...
Username for 'https://github.com': xxxxx
Password for 'https://xxxxx@github.com': 
remote: Repository not found.
fatal: repository 'https://github.com/espressif/py_debug_backend.git/' not found
fatal: clone of 'https://github.com/espressif/py_debug_backend.git' into submodule path '/home/xavier/openocd-esp32/testing/esp/py_debug_backend' failed
Failed to clone 'testing/esp/py_debug_backend'. Retry scheduled
Cloning into '/home/xavier/openocd-esp32/tools/git2cl'...
warning: redirecting to https://repo.or.cz/r/git2cl.git/
Cloning into '/home/xavier/openocd-esp32/testing/esp/py_debug_backend'...
Then I removed the following entry from .gitmodules:

Code: Select all

[submodule "testing/esp/py_debug_backend"]
        path = testing/esp/py_debug_backend
        url = ../../espressif/py_debug_backend.git
But running ./bootstrap again makes no difference. Even

Code: Select all

git submodule sync
or

Code: Select all

git submodule init
does not make any difference. For some reason, py_debug_backend is still being referrenced on .git/gitindex.

Could you please update openocd-esp32 accordingly?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests