Cannot Find BLE Advertisement when scanning

schmid.johnny
Posts: 3
Joined: Thu Jul 02, 2020 12:34 am

Cannot Find BLE Advertisement when scanning

Postby schmid.johnny » Thu Jul 02, 2020 12:49 am

Hello,

My ESP32 cannot find a BLE advertisement from a specific device. My IPhone and a BLE sniffer can find the device when scanning. A dump of a advertisement is below. The ESP32 does detect other BLE devices, but not this one device.

Hex Dump From Wire Shark

0000 d6 be 89 8e 00 25 15 69 0e 50 a0 00 02 01 06 09
0010 09 37 30 39 2d 42 54 20 20 11 ff 31 01 0e 69 15
0020 01 4f 50 4e 30 30 38 30 33 32 00 7d e6 63

Thanks,

schmid.johnny
Posts: 3
Joined: Thu Jul 02, 2020 12:34 am

Re: Cannot Find BLE Advertisement when scanning

Postby schmid.johnny » Thu Jul 02, 2020 7:32 pm

Frame 1069: 46 bytes on wire (368 bits), 46 bytes captured (368 bits) on interface \\.\pipe\wireshark0, id 0
Interface id: 0 (\\.\pipe\wireshark0)
Encapsulation type: Bluetooth Low Energy Link Layer (154)
Arrival Time: Jan 1, 1970 13:42:43.348728000 Central Standard Time
[Time shift for this packet: 0.000000000 seconds]
Epoch Time: 70963.348728000 seconds
[Time delta from previous captured frame: 0.026106000 seconds]
[Time delta from previous displayed frame: 0.026106000 seconds]
[Time since reference or first frame: 54.116224000 seconds]
Frame Number: 1069
Frame Length: 46 bytes (368 bits)
Capture Length: 46 bytes (368 bits)
[Frame is marked: False]
[Frame is ignored: False]
[Protocols in frame: bluetooth:btle:btcommon]
Bluetooth
[Source: CypressS_0e:69:15 (00:a0:50:0e:69:15)]
[Destination: Broadcast (ff:ff:ff:ff:ff:ff)]
Bluetooth Low Energy Link Layer
Access Address: 0x8e89bed6
Packet Header: 0x2500 (PDU Type: ADV_IND, ChSel: #1, TxAdd: Public)
Advertising Address: CypressS_0e:69:15 (00:a0:50:0e:69:15)
Advertising Data
Flags
Device Name: 709-BT
Length: 9
Type: Device Name (0x09)
Device Name: 709-BT
Manufacturer Specific
Length: 17
Type: Manufacturer Specific (0xff)
Company ID: Cypress Semiconductor (0x0131)
Data: 0e6915004f504e30313630333200
CRC: 0x951df0


Here is more info from WireShark

chegewara
Posts: 1183
Joined: Wed Jun 14, 2017 9:00 pm

Re: Cannot Find BLE Advertisement when scanning

Postby chegewara » Fri Jul 03, 2020 6:58 am

There seems to be nothing wrong with those data, the question is rather about your code. How do you handle scan.

schmid.johnny
Posts: 3
Joined: Thu Jul 02, 2020 12:34 am

Re: Cannot Find BLE Advertisement when scanning {SOLVED}

Postby schmid.johnny » Fri Jul 03, 2020 12:08 pm

Hello

I got it to work. I was using a esp32-wroom-32D but switched to using the esp32-wroom-32. Once I pushed my new sketch to the new board it worked. The device is now detected when scanning and I'm now able to retrieve and parse the information contained in the manufactures data.

Thank you for helping and looking into this!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests