Weird characters when pressing Enable Button

GuilhermeBDP
Posts: 2
Joined: Fri Jul 17, 2020 1:19 am

Weird characters when pressing Enable Button

Postby GuilhermeBDP » Fri Jul 17, 2020 1:28 am

Hi guys! I have an issue.
My esp32 needs the capacitor connected between enable and ground to enter the auto boot mode using the Arduino IDE.
The problem is that i need to press EN button to start the program but all that happens is weird characters showing at the serial port (as i show below). I don't know why that happens, but i need to keep pressing it until the code initialize.
Anyone knows how to fix it?
(the code i uploaded is the simplest example, blinking the inboard led)
Attachments
Sem título.png
Sem título.png (10.91 KiB) Viewed 718 times

User avatar
jgustavoam
Posts: 87
Joined: Thu Feb 01, 2018 2:43 pm
Location: Belo Horizonte , Brazil
Contact:

Re: Weird characters when pressing Enable Button

Postby jgustavoam » Fri Jul 17, 2020 2:45 am

Hi Guilherme,
Check these instructions in my tutorial : (em portugues)
https://blog.eletrogate.com/conhecendo- ... ino-ide-2/
Retired IBM Brasil
Electronic hobbyist since 1976.

GuilhermeBDP
Posts: 2
Joined: Fri Jul 17, 2020 1:19 am

Re: Weird characters when pressing Enable Button

Postby GuilhermeBDP » Sat Jul 18, 2020 1:54 am

jgustavoam wrote:
Fri Jul 17, 2020 2:45 am
Hi Guilherme,
Check these instructions in my tutorial : (em portugues)
https://blog.eletrogate.com/conhecendo- ... ino-ide-2/
Olá, eu vi o tutorial mas ainda não resolveu o problema. Não sei porque esses caracteres ficam aparecendo.

User avatar
jgustavoam
Posts: 87
Joined: Thu Feb 01, 2018 2:43 pm
Location: Belo Horizonte , Brazil
Contact:

Re: Weird characters when pressing Enable Button

Postby jgustavoam » Sat Jul 18, 2020 12:47 pm

Hi Guilherme,
This wrong characthers is because, there is a mismatch between Speed of Arduino console and speed of ESP32 Serial interface.
Probally wrong setup! Did you test my tutorial ?
Try change speed of Arduino Console. What is the speed of your Sketch?
Retired IBM Brasil
Electronic hobbyist since 1976.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests