WIFI connects but esp_http_client_perform error

mairswartz
Posts: 11
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:59 pm

WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby mairswartz » Wed Feb 13, 2019 8:48 am

Hi,
I am using the sample ESP_HTTP_CLIENT sample that is provided by the IDF example folder.
When I connect through my wifi more often then not I get errors with ESP_ERR_HTTP_FETCH_HEADER but occasionally I do get data.
If I use my phone as a hot-spot it works 100% with no errors.

I cannot for the life of me understand why my wifi network only sometimes works.
Any help would be appreciated

Thanks

Ritesh
Posts: 1070
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:37 am
Location: India
Contact:

Re: WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby Ritesh » Wed Feb 13, 2019 7:03 pm

mairswartz wrote:
Wed Feb 13, 2019 8:48 am
Hi,
I am using the sample ESP_HTTP_CLIENT sample that is provided by the IDF example folder.
When I connect through my wifi more often then not I get errors with ESP_ERR_HTTP_FETCH_HEADER but occasionally I do get data.
If I use my phone as a hot-spot it works 100% with no errors.

I cannot for the life of me understand why my wifi network only sometimes works.
Any help would be appreciated

Thanks
Hi,

Which ESP32 IDF you are using for your development purpose? Also would you please try with different router as well except your Mobile Hot-Spot?

Because the behavior is little bit strange like it is working with mobile hot-spot while not working with router.
Regards,
Ritesh Prajapati

mairswartz
Posts: 11
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:59 pm

Re: WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby mairswartz » Thu Feb 14, 2019 4:57 am

Thanks for the reply Ritesh.

I am using a freshly built environment and just got the latest off GitHub winch I believe is v3.3.

Unfortunately I don't have another router

Ritesh
Posts: 1070
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:37 am
Location: India
Contact:

Re: WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby Ritesh » Thu Feb 14, 2019 5:02 pm

mairswartz wrote:
Thu Feb 14, 2019 4:57 am
Thanks for the reply Ritesh.

I am using a freshly built environment and just got the latest off GitHub winch I believe is v3.3.

Unfortunately I don't have another router
Would you please try with stable ESP32 IDF 3.2 stable release? If possible then would you please try with other mobile as well?
Regards,
Ritesh Prajapati

mairswartz
Posts: 11
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:59 pm

Re: WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby mairswartz » Tue Feb 19, 2019 2:02 am

Turns out something was wrong with the internet connection. The provider came to fix the line and the issue disappeared.
go figure... ¯\_(ツ)_/¯

Ritesh
Posts: 1070
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:37 am
Location: India
Contact:

Re: WIFI connects but esp_http_client_perform error

Postby Ritesh » Tue Feb 19, 2019 3:38 am

mairswartz wrote:
Tue Feb 19, 2019 2:02 am
Turns out something was wrong with the internet connection. The provider came to fix the line and the issue disappeared.
go figure... ¯\_(ツ)_/¯
Great.

So the issue was into internet connection which you were using at your end. still, let us know if any issue into ESP32 IDF or into example which you are using.
Regards,
Ritesh Prajapati

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], nxt518 and 22 guests